Blog

Wildlife Project Assen I
05-05-2019
Een jaar lang drie soorten zoogdieren volgen blijkt nu al echt de moeite waard. Ik leer de ree, het konijn en zelfs de das steeds beter kennen. Door veel tijd door te brengen in hun leefgebied krijgt ik unieke fotografie kansen 
Image
Nieuwe website online
01-04-2019 
Eindelijk is die online....mijn nieuwe website. Super blij met dit mooie eindresultaat.
Image
Goede voornemens
01-01-2019 
Ik hoopte er in 2018 achter te komen welke kant ik op wilde met mijn fotografie. Ik ben ervan overtuigd dat als ik me focus op of wildlife fotografie of macrofotografie dat ik door verdieping in het onderwerp beter word. Ik kan het natuurlijk alle twee blijven doen, maar wat me wel duidelijk is geworden het afgelopen jaar is dat je dan mooie momenten mist. 
Image
Goodbye 2018
28-12-2018
Net als vorig jaar een afscheidsblog, 2018 is voor mij een jaar van nog meer ontdekken en uitzoeken wat ik leuk vind in de fotografie. Eind maart gaat door het volgen van een workshop de wereld van de macrofotografie voor me open en richt ik daar een tijdje mijn aandacht op. Om me vervolgens vanaf mei tot en met augustus helemaal te focussen op de dassen (die dit jaar qua fotografie niet mee werken)
Image
Wildpark Anholter Schweiz
14-10-2018
Samen met een vriendin gaan we een dagje de grens over. Duitsland kent een aantal wildparken (lees Beierse Woud) waar dieren in een groot verblijf zitten. Ik was na het Beierse Woud wel nieuwsgierig naar dit park. Het is er niet zo groot, maar wel vergelijkbaar en zeker heel mooi aangelegd. helemaal nu met die prachtige herfstkleuren. 
Image
Vogelhut Emmen
02-09-2018

Vandaag huur ik voor het eerst een vogelhut, deze huur ik van HJ vogelhutten in Emmen. Samen met een vriendin spreken we er om half tien af. Al snel komen de musjes, koolmeesjes en pimpelmeesjes op de voerplek af. Het is erg leuk deze diertjes te zien omgaan met elkaar. Ik probeer de vogels zo vrij mogelijk te fotograferen en probeer daar ook nog goed licht bij te krijgen. 

Image
Wildlife Assen
10-06-2018

Al een tijdje weet ik konijntjes te zitten. Ik wacht bewust tot het juni is, dan zijn de kleintjes wat groter en ze zijn met licht buiten.

Onderweg kom ik een eekhoorntje tegen en vliegt er een dikke buizerd weg.....ik ben gelijk in me sas :-)
Als ik in het gebied aankom, zie ik reeën en jonge zwanen, ik twijfel even maar denk nee, ik kom voor de konijnen. In tijden als deze heb ik moeite me te focussen op 1 diersoort. Ze zijn allemaal zo leuk.

Image
Vossen AWD
14-04-2018
Keuzes maken....omdat ik heel graag meer wil weten over de macrofotografie, maar de zoogdiertjes niet helemaal los kan laten, me over wat principes heen gezet en besloten een paar keer per jaar de "makkelijke" zoogdieren plekken te bezoeken. Hierdoor kan ik de focus leggen op het zoeken naar macro onderwerpen en me daarin verder ontwikkelen. Gisteren bezocht ik de Amsterdamse Waterleiding Duinen, een uniek plekje in Nederland waar veel natuurfotografen hun hart kunnen ophalen.
Image
Adders
30-03-2018
Wat heb ik er vorig jaar naar gezocht.....Adders.....maar niet gevonden. Vaak mensen tegen gekomen die zeiden ik zag er net 1 een eindje verder op, maar als ik er aan kwam was er nooit een adder :-( Ik heb het toen laten rusten, tot ik van de week foto's tegen kwam...ze zijn er weer! Vanmorgen dacht ik dat word hem vandaag niet..regen en grauw weer...maar tegen 12 uur brak het toch open en kwam dat zonnetje waar adders zo gek op zijn te voorschijn. Ik snel op de fiets gestapt....dit keer MET resultaat :-)  
Image
Ijsvogel
19-02-2018
Een week of drie geleden vertelde ik in een blog dat ik 2 diertjes had gespot. Een van deze diertjes heb ik de afgelopen 3 weken geprobeerd te volgen, iets wat niet heel makkelijk was. Ondanks zijn felle kleuren is het er een die bekend staat als erg schuw en heel erg snel.
Lees verder...
Image
Goodbye 2017
28-11-2017
Een fijn jaar...het 1e hele jaar in Assen en omgeving, het jaar van de 100-400 en de 6d MarkII, maar ook het jaar van Schotland en het Beierse Woud, een jaar waarin alles, op zowel privé als fotografiegebied, eigenlijk wel lekker liep. Ik hou er van om een jaar af te sluiten, dit keer van elke maand mijn favoriete foto.
Lees verder...
Image
Wit, witter, winter
11-12-2017
En dan is het ineens wit in Nederland, iets waar ik me voordat ik in Assen woonde erg druk om kon maken, want dat mooie goedje betekent gladde wegen...maar Assen heeft alles in de buurt, autorijden is niet nodig, dus kan ik er op en top van gaan genieten :-) Ik ben ook nog eens vrij, dus 2 dagen begeef ik me in de kou en kom terug met wat foto's!
Lees verder...
Image
Edelhertenbronst
24-09-2017
Vandaag ben ik naar de wildbaan op de Hoge Veluwe geweest. Hij stond al een paar jaar op me lijstje, maar het kwam er telkens niet van. Want alleen eind september is de juiste tijd om te gaan...tenminste als je iets van de hertenbronst mee wil maken.
Lees verder...
Image
Kikkers & Hagedissen
10-09-2017

Ik ben er al een tijdje zoet mee, en er echt naar op zoek, Amfibieën en Reptielen. Ik vind het 2 fascinerende groepen onder de dieren, ze zijn mysterieus, maar ook best een beetje eng.

Behalve kikkers die vind ik niet eng, die hebben zelfs iets schattigs, als ze stil blijven zitten dan :-) Want als ze gaan springen heb ik wel weer de neiging te gaan gillen!
Lees verder...
Image
Dassen
26-05-2017
Steeds meer raak ik gefascineerd door de Drentse natuur, ik ben er dan ook veel te vinden en de gebieden rondom Assen zijn groot. Een tijdje gelden denk ik een vossenburcht gevonden te hebben, na informeren op websites en later via de boswachters blijkt dit een heuze dassenburcht. En dan begint de uitdaging...want hoe mooi is het om dit beschermde maar oh zo schuwe diertje in het echt te mogen bewonderen.
Image